Cum să creezi o strategie de marketing și PR de succes

Vizibilitate. Succes. Clienți… Cu siguranță acestea sunt câteva dintre obiectivele pe care ți le-ai setat de fiecare dată când te-ai gândit la implementarea unei strategii de marketing & PR.

 

Dacă a venit momentul în care îți dorești să îți revizuiești strategia de marketing anterioară și vrei să faci planuri noi, primul pas este identificarea obiectivelor pe care le-ai realizat și analizarea tacticilor care au funcționat.

 

Examinarea publicului țintă

Următorul pas este examinarea publicului țintă. În strategia de marketing de conținut ai inclus definirea publicului țință? Asigură-te că acesta este clar definit și continuă să îl descoperi, punându-ți frecvent următoarele întrebări:

  • De unde își iau informațiile?
  • Ce aplicații folosesc?
  • Cum te poți conecta cu ei?
  • Există ceva ce poți face pentru a îmbunătăți modul în care ajungi la ei?

Stabilește obiective noi

După ce ai analizat cum a decurs strategia până în acest moment (care au fost plusurile, care au fost minusurile), este timpul să privești spre noul plan. Ce îți dorești să realizezi? Asigură-te că vei seta obiective inteligente pentru a-ți conduce cu succes strategia de marketing.

 

Brainstorming. Tactici pentru realizarea obiectivelor

După ce ai stabilit clar obiectivele, următorul pas este implementarea tacticilor ce vor fi incluse în strategia de marketing. În această etapă, trebuie să găsești modalitățile specifice care te vor ajuta să îți atingi obiectivele. Pentru fiecare obiectiv, notează activitățile care crezi că te vor ajuta să te bucuri de rezultatele dorite.

De exemplu, dacă îți dorești creșterea traficului pe site cu cel puțin 10%, îți recomand să te concentrezi pe:

  • Publicarea unor articole SEO pe site-uri și bloguri de interes pentru domeniul tău de activitate. În acest mod, nu doar că vei crește traficul pe site, dar vei avea ocazia și să ajungi la o parte din publicul tău țintă;
  • Actualizări organice pe rețelele sociale care partajează link-ul către articolele de pe site-ul propriu;
  • Campanii de publicitate pe rețelele sociale cu link către site-ul tău.

Stabilirea timpului și a bugetului alocat

Bugetul alocat promovării trebuie inclus în strategia de marketing. Deși este posibil să nu poți face tot ce îți dorești, luând în considerare publicul țintă, obiectivele SMART, bugetul, timpul și resursele disponibile, ar trebui să te concentrezi doar asupra tacticilor realiste pentru afacerea ta.

 

Scrie în fiecare lună strategia de marketing

În fiecare lună a anului, îți recomand să faci o listă în care să enumeri acțiunile pe care intenționezi să le pui în aplicare. Acest lucru/obicei te va ajuta să vezi vizual câte activități de markting ai îndeplinit în fiecare lună.

 

Acționează!

Strategia ta de marketing va deveni inutilă dacă nu o pui în aplicare. Notează de asemenea, ce activități vrei să realizezi, stabilește termene și respectă-le.

 

Analytics îți vorbește despre rezultatele tale!

Analizează frecvent rezultatele din Google Analytics, ratele de click în urma campaniilor de promovare sau a postărilor organice, statisticile rețelelor de socializare etc. În urma analizei, îți poți îmbunătăți frecvent strategia, astfel încât să ajungi la rezultatele dorite. În acest fel, vei fi mai aproape de publicul tău țintă și vei reuși să îi comunci din ce în ce mai bine mesajul dorit.

Leave a comments

TOP